Dit zeggen anderen over Atelier du Pain.

2018 Masters de la Boulangerie

Na een kwalificatietraject van vier jaar en een jaar van voorbereidingen was het moment daar: de Masters de la Boulangerie 2018. De concurrentie was moordend. Ik nam het op tegen de beste bakkers uit alle hoeken van de wereld. Toen ik de prestigieuze wedstrijd won kwam mijn droom uit. In februari 2018 ontving ik de titel ‘World Master Baker’ in de categorie ‘Nutritional Bread Making’.

Meesterboulanger

De aanloop en de uitvoering van het Meesterexamen was een hele klus. Maar wat een geweldige klus! Het examen geeft je de vrijheid om jezelf te laten zien, in alle facetten van ons prachtige vak. Met het boek dat je vooraf zelf samenstelt, geef je een belofte af aan een internationale jury. Die belofte moet je vervolgens in het driedaagse praktijkexamen zien waar te maken. Wat een spanning. Jij en je producten groeien tot het allerlaatste moment.

EK 2012 - Les Pellons d'Or

In 2012 is het Europees Kampioenschap Boulangerie, ook bekend onder de naam Les Pellons d’Or, voor het eerst in Amsterdam georganiseerd. Hier heb ik samen met het BoulangerieTeam een historische eerste plaats mogen behalen. Door het verschil te maken in de smaak en het uiterlijk van onze producten, wisten wij tijdens deze bloedstollende competitie de internationale vakjury voor ons te winnen.

Voorronde WK - Coupe Louis Lesaffre

Na een lange voorbereiding om allerlei (vooraf onbekende) broodsoorten van over de hele wereld te leren bakken, mocht ik samen met het BoulangerieTeam strijden in Lille tegen een aantal andere Europese landen. Pas op de laatste dag van de competitie waren wij aan de beurt, wat de spanning tot hoog niveau liet stijgen. Gelukkig viel dankzij de goede voorbereidingen tijdens de wedstrijd alles perfect op zijn plaats. We hebben heel mooie dingen kunnen maken, wat ervoor zorgde dat we de ‘overall’ winnaar werden en ons plaatsten voor de Wereldkampioenschappen in Parijs. Het juryrapport was kort, maar krachtig: ‘Exceptional bread!’

Examen Meesterboulanger

 

 

 

Wereldkampioenschap

 

 

 

Les Pellons d'or

 

 

 

Beste Peter,

Leuk om te zien dat na enkele jaren zoeken naar je eigen ik, je de grote stap gemaakt hebt. Met deze keuze blijf je het dichtst bij jezelf en kun je al je creativiteit en kennis etaleren.

Mijn inziens staat Atelier du Pain garant voor objectieve adviezen. De branche profiteert weer optimaal van jouw kennis. Hopende dat je Passie met Atelier du Pain een nieuwe, eigen weg vindt.

Ik wens je veel succes.

Harry van Kraay

Directeur , Bakkerij 't Kraayennest

Bij de ontwikkeling van het biologische broodassortiment voor onze Broodcompany-formule heeft Peter ons als vaktechnisch adviseur ondersteund.

Zijn praktische aanpak, gecombineerd met de uitmuntende kennis van het product en proces, maakten deze samenwerking succesvol. Mooie producten creëren en medewerkers inspireren, korter kan ik het niet samenvatten.

Nog bedankt daarvoor, Peter!

Patrick Tissen

Directeur, Broodcompany

Wij hebben Peter voor het eerst ontmoet op een cursus oliebollen bakken bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. De reden dat wij deelnamen aan deze cursus is omdat wij graag onze oliebol wilden verbeteren. Dit leverde een geweldig resultaat op, aangezien wij dat jaar op nummer 20 in de jaarlijkse AD oliebollentest zijn geëindigd met het mooie cijfer 8.

Doordat wij constant onze oliebol willen blijven verbeteren, hebben wij contact gehouden met Peter. Het jaar erop heeft hij een dagje met ons meegedraaid in de oliebollenkraam om ons van nog meer tips te voorzien. Ook hier heeft Peters advies ons geholpen, want dat jaar eindigden we op nummer 18 met een prachtige 8,5 in de AD oliebollentest.

Peter is een vakman die weet waar hij het over heeft. Onze droom is al jaren om in de top 10 te eindigen van de befaamde test. Daarom zullen wij ook dit jaar Peter weer vragen om met ons mee te kijken.

Onno en Anita Bootsma

Eigenaar, Wateringse Oliebollenkraam

Wij hebben Peter leren kennen als een betrokken en vakbekwame adviseur met hart voor het ambacht én hart voor de klant. Eindelijk iemand die écht naar je luistert en maatwerk levert op basis van de behoeften en mogelijkheden van jouw specifieke en unieke bakkerij.

Het vakmanschap van Peter inzake het ambacht is evident. Hij heeft mooie ideeën aangedragen t.b.v. productverbetering. Daarnaast is hij een competente adviseur die nieuwe ideeën en verbetering daadwerkelijk weet door te voeren door er draagvlak voor te creëren met zijn innemendheid en professionaliteit of, waar nodig, door vanuit zijn kennis en kunde te overtuigen.

Peter gaat verder dan het overdragen van kennis. Hij neemt de specifieke situatie en het DNA van de organisatie mee en levert daarmee dus daadwerkelijk maatwerk. Hij blijft onze bakkers uitdagen door hen mee te nemen in zijn gedachten en hen te stimuleren om zelf altijd (om) te blijven denken. Een sparring partner dus voor alle lagen van de organisatie.

Vincent Derksen

Directeur, Bakkerij Verbeek

Peter, de meesterbakker, ís ook een meesterbakker. Ik kan dat zeggen omdat ik Peter zijn hele carrière ken en volg.

Peter is iemand die voor de perfectie gaat. Erg creatief is, de wensen én de omstandigheden als uitgangspunt neemt om het beste resultaat te verkrijgen. Wil je een stap verder, daar waar de meesten ophouden, dan kan Peter daar een belangrijke rol in spelen. Maak maar eens kennis met hem.

Matthieu Walraven

Directeur , Walraven Sales Empowerment

Ik ben samen met Peter in 1998 begonnen in de proefbakkerij bij Sonneveld bakkerijgrondstoffen. We hebben beiden de kans gekregen om door te groeien, en hebben altijd nauw en prettig samengewerkt in verschillende disciplines.

Ik ben verder gegaan als zelfstandig ondernemer en Peter heeft zich verder ontwikkeld in het vakgebied. Tot op de dag van vandaag waardeer ik zijn kennis en creativiteit. Hij is gedreven in alles wat hij doet. Ik zeg altijd tegen hem dat hij zo bescheiden is, maar dat is precies hetgene wat hem siert. Hij heeft heel veel kennis van zaken en brengt dit op een prettige manier over op anderen. Met als doel het maximale eruit te halen.

Bastiën van Rosendaal

Bakker /ondernemer, Bakhuys Brood en Banket

In 2008 had ik het geluk dat ik voor Koopmans Meel mocht gaan werken. Peter kreeg het te druk om de bakkers bij te staan. We kenden elkaar al van het BoulangerieTeam, waarin we beiden zaten en nog steeds zitten. Vanaf dat moment hebben we samen diverse nieuwe concepten en productinnovaties mogen ontwikkelen en presenteren.

Bakken kon ik goed, maar presenteren en demonstreren heb ik van Peter geleerd. Wat we zeker niet mogen vergeten, is dat we in 2012 samen met François Brandt in de opstelling kwamen van het Nederlands BoulangerieTeam. En na een intensieve training hebben we toen als eerste Nederlanders de Europese titel binnen gehaald. In 2013 zijn we samen opgegaan voor de Meester Titel. Ook dat was een pittige  trainingstijd, waarin we elkaar meer zagen dan onze naasten, maar wat na het behalen zeker de moeite waard was. Inmiddels zijn onze wegen gescheiden, maar samenwerken is nog altijd een feestje.

Wietse Schiere

Meester Boulanger, Koopmans Meel BV

Rust betekent aandacht. En dat betekent kwaliteit. Graag help ik u om wat u al doet slimmer of anders te doen, om uw vak nóg leuker en uw product nóg beter te maken. Samen komen we tot een optimaal eindresultaat. Rijst u mee met Atelier du Pain?

Contact:

Meester Boulanger Peter Bienefelt
06-57384922