Op 19 juni vond de The Big Green Egg Flavour Day plaats op Landgoed ‘Heerlijk Mariënwaerdt’  in Beesd. Ook Meesterboulanger Peter Bienefelt was aanwezig om het bakken op een Big Green Egg tot een succes te maken.

The Big Green Egg Flavour Day is een jaarlijks terugkerend evenement waar men de meest culinaire hapjes van de Big Green Egg kan proeven. Ook in 2016 werd het mooie landgoed Mariënwaerdt omgetoverd tot ‘dé plek voor foodies’: de tiende editie van Big Green Egg’s Flavour Fair. Onder de topkoks en chefs was Meesterboulanger Peter Bienefelt aanwezig.

Flavour Fair-2016-AtelierduPain

Genieten

Samen genieten, proeven van het ambacht en de Big Green Egg staan tijdens de Flavour Fair centraal. Het terrein is ingedeeld in vier themapleinen: vlees, vis, groenten en deegwaren & Patisserie. Topkoks serveren heerlijke hapjes, bereid op basis van producten van de beste kwaliteit en professionals delen hun passie en kennis met de bezoekers.

Flavour Fair-2016-AtelierduPain

Uitdaging

De Big Green Egg is gebaseerd op de oude Aziatische kleioven, een zogenaamde ‘kamado’.Een Big Green Egg is een zeer duurzaam kooktoestel van keramiek met een lange levensduur. Buiten koken heeft door de Big Green Egg een andere dimensie gekregen, waar iedere bezitter het hele jaar door kan genieten. Mooi gegrild, mals vlees of een heerlijke vis in zoutkorst, roergebakken schelpdieren en een stoere stoofpot, knapperig brood en pizza’s met een krokante bodem of delicate desserts, alles is op de Big Green Egg bereiden! Brood bakken op een Big Green Egg is zeker mogelijk en een prachtige uitdaging: bakken op houtskool geeft een unieke smaak aan het brood.