Met onderscheidende producten en een goed verhaal kunnen bakkers uitblinken. Oergranen als spelt, emmer en eenkoorn bieden hiervoor uitgelezen kansen. Maar ouderwetse granen vergen wel een andere werk- en bereidingswijze. Hoe? Daar kom je achter tijdens de training Ouderwets word Trendy op 28 juni in Wageningen.

In een Workshop geeft het NBC, vanuit Trafoon (Traditional Food Network) en in samenwerking met Peter Bienefelt van het Atelier du Pain en Hans Som, inzicht hoe je met deze mooie granen een onderscheidend brood kunt maken.

Twee dagen ambachtelijk

Het bakken gebeurt tijdens een tweedaagse workshop waaraan in totaal achttien ambachtelijke bakkers uit heel Nederland deelnemen. Het doel van deze workshop is niet alleen broden bakken van oergranen, maar ook de desems en voordegen maken vanuit deze oergranen.

Groeiende vraag naar oude granen

Desembroden en brood van oude granen zijn een veelbesproken onderwerp binnen de bakkerijsector. Ook consumenten komen steeds meer over deze producten te weten en de vraag hiernaar groeit. Veel bakkers hebben behoefte aan praktijkkennis om te leren hoe ze moeten omgaan met oude granen en bereidingsprocessen. Deze oude soorten zijn namelijk kwetsbaarder dan de standaard tarwe en vergen daarom een andere aanpak.

Ook geïnteresseerd?

Laat het ons weten! Bij voldoende belangstelling, kunnen we aan deze bijzondere training een vervolg geven. Zo kunnen meer bakkers zich het werken met oude granen eigen maken.

Ja, ik heb interesse!