door Atelier du Pain | 05- jan - 2021
Ben je een ervaren boulanger met liefde voor het bakkersambacht? In februari 2021 openen Meester Boulanger Peter Bienefelt en zijn vrouw een gloednieuwe (desem)broodbakkerij in Rhoon. De World Master Baker kan wel wat extra handen gebruiken en dus zijn we op zoek naar...
door Atelier du Pain | 04- jun - 2020
Meester Boulanger Peter Bienefelt geeft in deze moeilijke Coronatijd in samenwerking met NBA en Sociaal Fonds Bakkersbedrijf online trainingen over de werking van grondstoffen en receptuur. Deze trainingen zijn bedoeld voor zowel de ambachtelijke als de industriële...
door Atelier du Pain | 10- jun - 2019
Trots op mijn neef Tim Bienefelt. Na het behalen van de gouden medaille op de Skills Heroes in Amsterdam is Tim achter de schermen keihard aan het trainen en bereidt hij zich voor op de WorldSkills. Deze mondiale wedstrijd voor MBO-studenten vindt eind augustus plaats...
door Atelier du Pain | 12- okt - 2018
Op uitnodiging van Richemont Italia is World Master Baker Peter Bienefelt, samen met Meester Boulanger Wietse Schiere en Coach Hans Som naar Brescia geweest om een Masterclass te geven over diverse producten, van zoet naar hartig . Gezamenlijk hebben we gebakken in...
door Atelier du Pain | 18- sep - 2018
Meteen na Spanje vloog Peter Bienefelt door naar de IBA in München om op de VIP avond van Rademaker een presentatie te geven. Hier demonstreerde hij de producten die hij heeft gemaakt tijdens de Masters de la Boulangerie in Parijs. Met deze producten sleepte Peter...
door Atelier du Pain | 13- sep - 2018
Master Boulanger en World Master Baker Peter Bienefelt heeft deelgenomen aan het internationale bakkerijcongres Cetece in Palencia (Spanje). Peter gaf hier een masterclass voor 80 afgevaardigden van de Spaanse bakkerijbranche.
door Atelier du Pain | 10- mei - 2018
World Master Baker Peter Bienefelt heeft op de China Bakery Fair in Shanghai onder toeziend oog van vele enthousiaste bezoekers twee dagen demonstraties gegeven. Peter Bienefelt was hier op uitnodiging van Larive – BakeryTechChina. BakeryTechChina is een...
door Atelier du Pain | 06- feb - 2018
Meester Boulanger Peter Bienefelt heeft begin februari op de Europain in Parijs de prestigieuze titel World Master Baker 2018 gewonnen! Hij nam het in de categorie Nutritional Bread Making op tegen landen als Japan, Taiwan, Australië, Canada en Turkije. Nooit eerder...
door Atelier du Pain | 29- jan - 2018
De spanning stijgt met de dag en de druk is voelbaar. De komende dagen staat alles wederom in het teken van trainen, trainen en nog eens trainen. Na een lange periode van voorbereiden is het komende week dan eindelijk zover. Dan vertrekt Peter Bienefelt met zijn coach...
door Atelier du Pain | 15- sep - 2017
In het oktoberblad van de Quest staat een mooi interview met Meester Boulanger Peter Bienefelt. In deze rubriek wordt elke maand een Meester in zijn vak geïnterviewd. Deze maand geeft Peter Bienefelt inzicht in de broodbereiding. Bovendien is er in overleg met de...